Kinderen Basisschool

Het klopt niet….

Het gebeurt regelmatig dat een kind op school niet zo presteert als de juf en de ouders verwachten…. Iedereen doet zijn best en het kind werkt keihard maar toch….In ongeveer 70% van de situaties waarbij de intelligentie van het kind niet overeenkomt met de leerprestaties is er sprake van een ‘verborgen probleem’. De ogen zijn goed, de hersenen zijn perfect, maar ergens daartussen hapert er iets in de communicatie.

En daar kunnen we  samen iets aan doen!  Want waar zit het probleem?

  • Werken de ogen wel goed samen? Komen de beelden wel goed bij de hersenen binnen?
  • Zijn de ogen wel volgroeid of zijn ze nog in ontwikkeling?
  • Wat is de leerstijl van je kind? Heeft het een sterke voorkeur om te werken met de linker- of rechter hersenhelft? Beelddenker?
  • Zijn er nog verborgen primaire reflexen die de ontwikkeling van je kind belemmeren?

 

Basis herstellen

Het is dus belangrijk dat we goed naar een kind kijken. Alle basisvoorwaarden moeten kloppen voor we verder kunnen. Je zet een baby van 10 maanden toch ook niet op zijn voeten, alleen omdat sommige anderen dat wel kunnen en ‘volgens de norm…’   Nou niet dus! Kijk naar een kind, controleer de ontwikkeling en de leerstijl, daar gaan we eerst mee werken waar nodig en mogelijk en pas dán is een kind leerbaar.basis

Huiswerk om iets in te halen of een keer extra te oefenen kan nodig zijn, maar als dit dag in dag uit en dat soms zelfs jaren achter elkaar zo is, dan klopt het niet. Dan loop je blijkbaar constant achter de feiten aan….En het komt allemaal op hetzelfde neer. De basis moet kloppen! Zonder fundering kun je geen huis bouwen, zelfs niet op de Friese klei.

 

Gun jij je kind ook weer plezier op school?  Ontspannen avonden thuis zonder het verplichte oefenen? Resultaten die bij hem horen….  Dan ben je vast wel benieuwd hoe je dat kunt doen en ook wat het gaat kosten.

Meer weten? Dat lijkt me wel! Je weet nu ongeveer wat ik doe. Lees je er graag eerst meer over of geef je de voorkeur aan een kort filmpje met uitleg?
Misschien weet je zo wel genoeg en wil je gewoon een afspraak.