Door de bomen het bos niet meer zien…

Bloggen… Ik heb het woord eerst maar eens opgezocht: Het betekent zoveel als een logboek bijhouden op een website… een web-log= blog!

Een logboek ken ik nog wel van scouting; we moesten altijd een verslag schrijven van de wekelijkse bijeenkomst, het liefst voorzien van een tekening, kaartje of iets dergelijks om de boel op te leuken, en ja dat doen we hier ook…

Een website is niet meer weg te denken voor een ondernemer. Zelf zit ik midden in het stadium om mijn website te vernieuwen en dat lijkt me een goed moment om ook maar direct te beginnen met ‘bloggen’.

Maar waar moet je beginnen? Toch maar weer even checken: ‘Bloggen tips’ geeft ruim 6.000.000 hits… Zo zie je door de bomen het bos niet meer, het wordt één groot donker woud! Dan toch maar de oude stelregel: gewoon beginnen!

Waarover te schrijven is natuurlijk het volgende probleem, alhoewel dat speelt bij mij niet zo heel erg. Genoeg te vertellen! Grote en kleine succesjes en/of problemen in mijn eigen praktijk. Maar ook de reden waarom ik ooit met dit werk begonnen ben, mijn passie, mijn drive! De praktijkverhalen en na al die jaren nog steeds de verbazing die sommige oproepen…  Tips, trucs en wetenswaardigheden, ik heb een hoofd vol met verhalen, waarom blokletters en waarom is een woordbeeld belangrijk? Ben je hier ook nieuwsgierig naar of misschien heb je zelf wel vragen of ideeën waar je meer over wilt weten, blijf mij dan volgen en deel het of kijk op mijn website als je nú antwoord op je vragen wilt. Bellen kan natuurlijk ook.

Ik heb ooit geprobeerd te twitteren, maar dat  is voor mij gewoon onmogelijk, hoe schrijf je in max 140 tekens wat je zeggen wilt? En dan zeggen ze ook nog dat een perfect twitter bericht zelfs korter moet zijnL…  Als ik eenmaal begin met vertellen dan neemt mijn enthousiasme het snel over en stop ik nooit meer!

Ook Facebook zit vol regels, althans voor de bedrijfspagina’s. Wel persoonlijk maar niet té, informatie delen maar vooral niet té veel. Je moet proberen meer volgers te krijgen maar dan wel op de juiste manier en niet té opvallend en té opdringend.

Ik heb vroeger geleerd dat alles waar ‘te’ voor stond verkeerd was, behalve tevreden… Wellicht moet ik dus nu maar stoppen en tevreden zijn met mijn eerste poging op het wereldwijde web een kort log te schrijven…

 

Nieuwsarchief