We zien de resultaten en we hebben een gelukkiger kind…

Lieve Els, Wij willen jou heel hartelijk bedanken voor alles wat je voor onze zoon hebt gedaan.Het afgelopen jaar heeft hij met jouw hulp een positieve ontwikkeling doorgemaakt, zowel op school als persoonlijk. Toen ik met hem sprak over het afgelopen jaar en hem vroeg wat SomeoneELS voor hem heeft betekend, omschreef hij het als volgt:

“Dankzij SomeoneELS ben ik uit mijn slechte dip gestapt. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en ik ben beter mijn best gaan doen op school. Het gaat nu ook steeds beter met lezen en spelling. De blokletters aanleren ging ook heel goed. Ik krijg vaak complimentjes dat ik zo mooi schrijf.
Hoewel ik eerst heel weinig zin had om veel te oefenen thuis (het voelde net als school en dat vond ik al zo vervelend), besefte ik dat ik wel moest, wilde ik het beter gaan doen op school. SomeoneELS heeft mij dus geleerd dat ik door veel te oefenen uiteindelijk ook betere resultaten ging behalen. Elke dag 10 minuten oefenen en daarna lekker spelen kon ik uiteindelijk best opbrengen.
Els heeft mij vertrouwen gegeven in mijzelf en heeft mij laten zien en merken dat ik niet dom ben. Ook dankzij mijn bril heb ik geen chaos meer in mijn hoofd en heb ik geen hevige hoofdpijn meer.
Zonder SomeoneELS was ik niet gelukkig en was ik in mijn slechte dip blijven hangen en had ik altijd het gevoel gehouden dat ik het allemaal niet kan en dat ik dom ben. Nu weet ik dat dat niet zo is en nu ben ik wel gelukkig!”

Wij hebben aan L. gemerkt dat hij nu begrijpt en ook lijkt te accepteren dat sommige dingen op school voor hem wat lastig zijn, maar dat hij nu ook inziet dat hij door zijn positieve inzet uiteindelijk echt vooruit is gegaan. Dit heeft hem zo goed gedaan.
Hij kwam laatst thuis en vertelde dat hij op de cito begrijpend lezen een B-score had (voorheen altijd D-scores) en zijn Topo-toetsen waren allemaal foutloos.
Aankomende dinsdag hebben we het laatste tien minuten gesprek op school en dan gaan we uitkijken naar de zomervakantie. Volgend jaar gaat L. naar groep 7. We houden hem goed in de gaten en nemen zo nodig opnieuw contact met jou op.

Wij willen jou heel erg bedanken voor alles wat je voor L. hebt gedaan en voor alle informatie en sites die jij aan ons hebt doorgestuurd waar wij veel aan hebben gehad. We zien de resultaten en we hebben een gelukkiger kind en dat laatste vinden wij het allerbelangrijkst!

 

Ervaringsverhalen