Dit ben ik….

Mijn leerschool en motivatie…

DSC02145
Ik ben Els den Engelsman uit Burum en ik doe wat ik doe in de vaste overtuiging dat het leren voor veel mensen beter en vooral makkelijker kan. Die zekerheid is gevormd door het schooltraject van onze zoon. Op de basisschool heb ik 6 jaar lang geroepen: ‘hier klopt iets niet, wat is er aan de hand?’ Volgens school zou het allemaal wel goed komen, alleen het technisch lezen bleef achter, ‘geduld Els’. Eind groep 8 werd hij alsnog getest en bleek een leesachterstand van 3 jaar te hebben! Toch naar het vmbo en daar heeft hij alle gebruikelijke dyslexiebegeleiding gekregen om uiteindelijk in de vierde alsnog vast te lopen….

Een zoektocht op internet bood uiteindelijk een oplossing. Eerst een uitgebreid oogonderzoek (en correctie, met voor hem een prismabril) gevolgd door een specifiek taaltraject. Een terechte combinatie, alleen een oogcorrectie maakt het kijken en daarmee het lezen wel beter maar verandert niets aan de spelling, daarvoor moet je aangepaste taalbegeleiding krijgen.

En het werkte! Mijn zoon heeft na het vmbo, zijn mbo – hbo – en uiteindelijk zijn masters gehaald! Daarmee wil ik niet zeggen dat iedereen professor moet worden, maar iedereen moet wel de kans krijgen te groeien met alle mogelijkheden die hij of zij in zich heeft. Het kan vaak beter én makkelijker.

Dankzij de resultaten die ik bij hem gezien heb, ben ik me hier verder in gaan verdiepen en heb ik van leerondersteuning mijn werk gemaakt; van leerproblemen naar leerplezier! Hiervoor de nodige scholing gedaan, een tijd werk en opleiding  en sinds 2010 een eigen praktijk.  Al die kinderen en ouders die ik in de loop der jaren heb kunnen helpen geven mij de energie om door te gaan. Slecht lezen of spellen is niet altijd een leerprobleem, vaak ligt er een simpelere oplossing dan je vooraf zou denken.

Ik heb een filmpje gemaakt over hoe het werkt… ook ik blijf mezelf uitdagen om dingen te doen die eng lijken, zoals zelf gefilmd worden…

Of misschien wil je weten hoe anderen het ervaren hebben. Je weet het nu van mijn zoon maar hoe waren de resultaten bij de andere mensen die bij me kwamen?

 

What Els…oma Els

Wil je nog meer weten over mij? Ik woon en werk in Burum, mooi centraal in de driehoek Assen-Groningen-Leeuwarden. Mijn cliënten komen overigens overal vandaan, zelfs uit de Achterhoek en Rotterdam, het aantal keren dat ze bij me komen is immers beperkt (ca.8 keer).

Ik geniet van man, kinderen en kleinkinderen. Ik mag heel graag tuinieren, boetseren en fietsen… Wil je meer weten, of benieuwd naar de mogelijkheden in jouw situatie? Maak gebruik van het gratis spreekuur of mail me even dan krijg je zo snel mogelijk antwoord.