Vervolgonderwijs: vmbo – havo – vwo…

onderwijskeuzes

  • Je hebt je hele schoolcarrière keihard gewerkt, zonder de gewenste resultaten
  • Je doet twee keer zo lang over een boek als de rest van de klas
  • Je snapt de helft van de tijd niet wat je gelezen hebt
  • Je leert, stampt en vergeet het net zo hard weer…
  • Hang je van uittreksels en ezelsbruggetjes aan elkaar
  • Grammaticaregels… wat zijn dat ook alweer?

Intelligentie en leerprestaties kloppen niet

In ongeveer 70% van de situaties waarbij de intelligentie  niet overeenkomt met de leerprestaties is er sprake van een ‘verborgen probleem’. De ogen lijken goed, de hersenen zijn perfect, maar ergens daartussen hapert er iets in de communicatie. Einstein werd ook dyslectisch genoemd, net als Churchill en Steve Jobs. Niet bepaald kleine jongens…. Een beetje harder werken dan? Nóg meer oefenen? Nee! Het kan anders, het kan makkelijker. En daar kan ik bij helpen.

De manier waarop ik werk is afhankelijk van de persoon en de vraag. Goed kijken naar wat wel lukt en die talenten gebruiken voor de dingen die lastig gaan. Ook bij jongeren controleer ik altijd de samenwerking van de ogen. Dus niet wát kun je zien, maar hoe komt het beeld binnen bij de hersenen…

Geef jezelf een kans… Dat onbehaaglijke gevoel van ‘waarom?’ nu eindelijk een plekje geven en dat begeerde diploma gewoon binnen handbereik? Lees de ervaringen van andere jongeren en volwassenen maar eens of neem gewoon contact op voor een afspraak dan kunnen we zo snel mogelijk beginnen.